ОУ Св. Св. Кирил и Методий
Основно училище в с. Градница, Общ. Севлиево

142 години ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"

142 години ОУ„Св. Св. Кирил и Методий”, с. Градница
 
Днес е 11 май – ден, в който българският народ почита делото на светите равноапостоли Кирил и Методий, създателите на нашата азбука. Ден, в който нашето училище чества своя патронен празник. Много са учителите през годините, свързали съдбата си с това училище. Хиляди са децата, изкачвали стъпалата на тази сграда години наред. Днес нашето училище продължава свoята мисия – да образова и възпитава личности с гражданско съзнание, като следва съвременните образователни тенденции и се стреми да отговаря на нарастващите изисквания на променящия се свят.
 
Тържественото начало на празника дадоха седмокласниците с кратка програма, а малките танцьори от танцовата група към училището „Хопни ми, тропни ми”, усилиха празничното настроение.
 
Директорът на училището госпожа Румяна Боевска поздрави всички колеги и ученици с празника и пожела здраве, щастие, удовлетворение и успехи в бъдещите дела!
Празникът продължи в клубовете по интереси: „С четка и боички”, „Готвачи пътешественици”, „Спортна надпревара” и „Музикална игротека”.
 
След заниманията всички опитахме от вкусните лакомства на талантливите готвачи и дадохме високи оценки за кулинарните им способности.
 
Честит празник!