ОУ Св. Св. Кирил и Методий
Основно училище в с. Градница, Общ. Севлиево

Животни помагат на хората

Животни помагат на хората
 
На 19.04 и 26.04. ни гостува екип и две от кучетата на международната фондация „ЧЕТИРИ ЛАПИ”. Първият ден чрез презентация и интересно видео представиха тяхната дейност и по-специално проекта „Животни помагат на хората“. Разказаха на учениците от 1 до 7 клас за различните дейности и инициативи, свързани с процеса на взаимодействие между животните и хората, които имат нужда от помощ.
Важна роля в проекта имат кучета терапевти - Смайли, Шоко, Кая и Фрея. Те са пример, че всяко бездомно куче притежава потенциала да бъде прекрасен домашен любимец. С тяхна помощ, децата се учат как да общуват с кучета и придобиват важни знания за грижата за тях.
Най-вълнуваща беше срещата на нашите ученици с две от кучетата терапевти Смайли и Кая, които ни посетиха на 26.04. Екипът на „ЧЕТИРИ ЛАПИ" демонстрира уменията им и правилното човешко поведение към кучетата. След това позволиха на децата сами да ги водят по кратко трасе, да им дават команди и да се снимат с тях.
Чрез викторината в края на демонстрацията, учениците показаха какво са научили и получиха награди от организаторите. А всеки клас получи луксозната книга ”The beautiful stray dogs of Sofia” със снимки на всички кучета, спасени от фондацията.
Благодарим на екипа на "ЧЕТИРИ ЛАПИ" за обучението и полезните съвети и ги очакваме отново.